Suka Memasak
Dapatkan di sini
resepi-resepi lazat

Chicken Dumpling

Written By Unknown on Ahad, 26 Julai 2015 | 1:59 PTG


Bahan-bahan:
Kulit dumpling (kulit dumpling beli yang dh siap)
Isi ayam (di cincang)
Carrot (di cincang)
Cendawan shitake (di cincang)
1 biji telur
1 sudu tepung jagung
2 biji bawang putih (di cincang)
Garam

Cara membuat inti:
1 ) Campurkan semua bahan-bahan yang sudah di cincang ke dalam bekas.
2 ) Masukkan telur + tepung jagung + secubit garam.
3) Gaul sehingga rata

Kalau suka boleh letak sedikit minyak bijan dan black pepper.. terpulang pada selera masing2.

 Next : Bungkus inti dalam kulit dumpling. (pastikan adunan inti tidak terlalu berair nanti leceh nak membungkus)Seni mengelim dumpling tu sila rujuk youtube ye. Susah nak ajar cakap2 mcm ni.. huhuhu..

P/S: Dumpling ni bole buat frozen, kukus, goreng atau pun buat sup.
SHARE

About Unknown

Jadikanlah blog ini sebagai rujukan. Jika rajin memasak, kita akan menjadi lebih mahir. In Shaa Allah..

0 comments :

Catat Ulasan

Kalau korang dh try resepi ni komen-komen la cikit.. Menjadi ke tidak..hehehe