250gm butter
80gm gula icing
20gm qroquant/cornfleks hancur
360gm tpg gandum
100gm almond powder
40gm tpg jagung
1/2 sdt esen vanilla
almond nibs secukupnya (utk menyalut biskut)
3bj putih telur (utk melekatkan almond nibs dgn biskut)
coklat masakan secukupnya.(utk menyalut biskut)
Cara-cara:
1. putar butter & gula sehingga sebati, kemudian masukkan qroquant diikuti esen vanilla.
2. masukkan tepung gandum, almond powder & tepung jagung. Uli sebati.
3. panaskan oven suhu 150c.
4. bulatkan adunan mengikut saiz yg dikehendaki.letakkan dlm dulang pembakar yg sudah dilengser dgn marjerin.
5. bakar adunan pada suhu 150c selama 20-25 minit.
6. golekkan biskut yg telah dibakar ke dalam telur putih, kemudian golekkan di atas almond nibs.
7. bakar balik biskut lebih kurang 5 minit.
8. cairkan coklat masakan & golekkan biskut dalam coklat & masukkan ke dlm paper cup.biarkan sejuk & siap untuk dihidang
0 comments :
Catat Ulasan
Kalau korang dh try resepi ni komen-komen la cikit.. Menjadi ke tidak..hehehe