Bahan-bahan:
500ml air
220g gula pasir
1tin susu cair
3 sb (rata) tepung kastad + bancuh dengan 1/2 cawan air
1 paket (11 g) serbuk agar-agar
2 paket sumi jelly (nak belah dua pun boleh)
Cara-cara:
1.Dalam periuk masukkan air, gula, susu cair .Masak hingga mendidih.
2.Kemudian masukkan bancuhan tepung kastad, kacau seketika dan masukkan serbuk agar-agar.
3.Masak hingga mendidih dan pekat. Tapiskan ke dalam loyang.
4.Tunggu sehingga suam barulah dimasukkan jelly tadi (kalau masuk panas-panas jelly akan cair), susun jelly ikut kreativiti.
5.Sejukkan dalam peti ais baru sedap dimakan.
Laman Utama
»
Pencuci Mulut & Manisan
»
AGAR-AGAR KASTAD JELLY
0 comments :
Catat Ulasan
Kalau korang dh try resepi ni komen-komen la cikit.. Menjadi ke tidak..hehehe