Suka Memasak
Dapatkan di sini
resepi-resepi lazat
Laman Utama » » AGAR-AGAR KASTAD JELLY

AGAR-AGAR KASTAD JELLY

Written By Unknown on Selasa, 9 Disember 2014 | 12:09 PTG

Bahan-bahan:
500ml air
220g gula pasir
1tin susu cair
3 sb (rata) tepung kastad + bancuh dengan 1/2 cawan air
1 paket (11 g) serbuk agar-agar
2 paket sumi jelly (nak belah dua pun boleh)

Cara-cara:
1.Dalam periuk masukkan air, gula, susu cair .Masak hingga mendidih.
2.Kemudian masukkan bancuhan tepung kastad, kacau seketika dan masukkan serbuk agar-agar.
3.Masak hingga mendidih dan pekat. Tapiskan ke dalam loyang.
4.Tunggu sehingga suam barulah dimasukkan jelly tadi (kalau masuk panas-panas jelly akan cair), susun jelly ikut kreativiti.
5.Sejukkan dalam peti ais baru sedap dimakan.
SHARE

About Unknown

Jadikanlah blog ini sebagai rujukan. Jika rajin memasak, kita akan menjadi lebih mahir. In Shaa Allah..

0 comments :

Catat Ulasan

Kalau korang dh try resepi ni komen-komen la cikit.. Menjadi ke tidak..hehehe